Kuskus se zeleninou
Kuskus je supr potravina, protože je uvařeno za 10 minut. Miluji rychle připravená jídla zejména, když už mám vážně hlad.
Jak kuskus připravuji?
Velmi jednoduše. Dám si ho misky, zaleji horkou vodou, aby byl zlehka ponořen celý obsah a přikryji pokličkou. Ponechám jej tak cca 10 minut, on si tam hezky nabobtná. Poté přidám trochu olivového, nebo sezamového oleje a promíchám a hotovo.
Směs na kuskus:
Různou zeleninu nakrájíme na menší kousky, rajčata, okurku, kedlubnu, papriku, pórek, jarní cibulku, klidně i cuketu, nebo dýni hokaido, prostě co dům dá.
Nadrobno si nakrájím cibulku, kterou osmažím na másle a postupně přidávám zeleninu od té, co se musí dusit nejdéle.
Přidám koření: sůl, pepř, trošku nastrouhaného muškátového oříšku. Dvě lžíce rajčatového pesta a pokud nemáte, tak můžete dát třeba kečup. Podusíme do měkka.
Směs dáme na kuskus a dozdobíme lžící kysané smetany, která to vše zjemní a navrch snítku bazalky na lepší trávení.
Dobrou chuť.
